Policajti vypátrali vraha 52-ročnej ženy zo Šarišských Michalian

27.03.2009 Sabinov

Prešov 27. marca (TASR) – Prešovský policajný vyšetrovateľ dnes zadržal a obvinil jedenkrát súdne trestaného 19-ročného Stanislava D. z rómskej osady pri Ostrovanoch, okres Sabinov, zo spáchania obzvlášť závažného ...
V miestnej večierke vtedy neznámy páchateľ dobodal 52-ročnú majiteľku a z miesta činu ušiel. Žena napriek poraneniam vyšla pred obchod, kde ju našli dvaja chlapci a privolali pomoc. Po prevoze do nemocnice však zraneniam podľahla.
Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško dnes na mimoriadnej tlačovej besede informoval, že policajti na mieste činu zaistili viac ako 40 stôp, ktoré skúmal Kriminalistický a expertízny ústav v Košiciach. Medzi dôkazovým materiálom sa nachádzal aj 29-centimetrový kuchynský nôž. Po vykonaní testu DNA znalci zistili, že išlo o vražednú zbraň. Na čepeli sa totiž nachádzala krv poškodenej 52-ročnej majiteľky večierky a na rukoväti stopy DNA páchateľa. Zadržaný Stanislav D. bol v priebehu vyšetrovania vypočutý ako svedok a už od začiatku patril do okruhu podozrivých, pretože viacerí svedkovia ho videli, ako sa pohyboval v okolí obchodu.
Obvinený Stanislav D. sa nakoniec k vražde priznal a uviedol, že v čase spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu. Pred vyšetrovateľom povedal, že po príchode do predajne žiadal predavačku, aby mu dala fľašu alkoholu na dlh. Tá to však odmietla a preto ju páchateľ trikrát bodol kuchynským nožom. Podľa záverov súdnej pitvy smerovali dve rany do oblasti hlavy a jedna smerom zhora do krku, pričom bolo zasiahnuté aj srdce. Spôsobené zranenia neboli podľa Leška zlučiteľné so životom.
V priebehu dnešného dňa bol spracovaný návrh na dodanie podozrivého do vyšetrovacej väzby. Za tento čin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na dobu 15–20 rokov.
 

Vyberte región